Inghetata cu ciocolata neagra
PrinteazaInghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca.
- 100 g ciocolata neagră
- 2 oua
- 1 pahar zahăr tos
- 1/2 pahar făină
- un vârf de cuţit sare
- 2 pahare lapte
- 1-2 linguri zahăr pudră
- 2 pahare frişcă lichidă
Mod de preparare:
Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. Se bat 2 oua cu 1 pahar zahăr tos, 1/2 pahar făină şi un vârf de cuţit sare. Se toarnă 2 pahare lapte şi se aşază vasul în bain-marîe. Se amestecă până se îngroaşă, dar nu se lasă să clocotească.
Se adaugă la ciocolata topică 1-2 linguri zahăr pudră şi apă şi se fierb la foc mic până ciocolata devine lucioasă; se încorporează apoi în cremă. Se lasă să se răcească, se adaugă 2 pahare frişcă lichidă şi se bate.
Se dă la congelator.
Pofta buna!