Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute
PrinteazaInghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute din: lapte de cocos, zahăr pudră, ardei iute roşu, frunze de limetă, lemongrass, frişcă lichidă, cremă de vanilie, biscuiţi.
Ingrediente:
- 400 ml lapte de cocos
- 60 g zahăr pudră
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- 6-8 frunze de limetă
- 10 cm lemongrass
- 142 ml frişcă lichidă
- 250 g cremă de vanilie
- biscuiţi, pentru a servi
- frunze de limetă, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru îngheţată, pune laptele de cocos, zahărul şi ardeiul iute pe foc. Când încep să fiarbă, ia cratiţa de pe foc şi adaugă frunzele de limetă şi lemongrass.
Lasă la infuzat cel puţin 30 de minute, apoi scoate-le. Lasă compoziţia să se răcească. Bate uşor frişca lichidă până se întăreşte, apoi amestec-o cu compoziţia preparată anterior.
Toarnă totul într-un recipient pentru îngheţată şi lasă la congelator până este aproape congelată.
Scoate recipientul şi bate amestecul bine ca să se spargă cristalele de gheaţă, apoi îngheaţă din nou până devine solidă.
Inghetata cu cocos, lemongrass si ardei iute
Pofta buna!