Inghetata cu fistic si crema de vanilie
PrinteazaInghetata cu fistic si crema de vanilie din: fistic, lapte, zahar, smantana pentru frisca, crema de vanilie, esenta de migdale.
- 100g de fistic decojit
- 150ml de lapte
- 100g de zahăr
- 300ml de smântână pentru frişcă
- 300ml cremă de vanilie
- 1 linguriţă esenta de migdale
Mod de preparare:
Pune deoparte un sfert din cantitatea de fistic şi macină fin restul în robotul de bucătărie. Pune-l într-o cratiţă împreună cu laptele şi zahărul şi dă totul uşor în clocot, amestecând pentru a dizolva zahărul. Indepărtează lichidul de pe foc, lasă-l să se răcească, apoi ţine-l la frigider.
Toacă fin fisticul pus deoparte. Bate smântână pentru a obţine o frişcă moale. Incorporează, cu mişcări de împăturire, crema de vanilie, apoi laptele cu fistic, până când obţii o compoziţie omogenă.
Transfer-o într-o maşină de îngheţată sau pune bolul în congelator până când compoziţia îngheaţă până la 5cm pe margini. Scoate bolul şi amestecă pentru a sparge cristalele mari de gheaţă.
Congeleaz-o, apoi amestecă din nou, apoi transferă compoziţia într-un recipient rigid şi presară pe ea fisticul tocat. Ingheaţ-o complet, până când devine fermă.
Cu jumătate de oră înainte de a o servi, transferă îngheţata în frigider pentru a se înmuia puţin.
Inghetata cu fistic si crema de vanilie
Pofta buna!