Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure
PrinteazaIngheţată cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure, cacao.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 500 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
- 100 g alune de padure prajite
- 1 lingurita cacao
- 10 alune intregi, pentru decor
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste si devine spuma. Adaugi alunele macinate si mixezi. Bati frisca, o amesteci cu gălbenuşurile, iar la sfârşit încorporezi cacaua şi albuşurile bătute spumă pe baie de aburi.
Pui compoziţia în case- rolă de plastic, pe care o acoperi cu un capac şi le introduci în congelator timp de cel puţin 4 ore. Decorezi fiecare porţie cu alune întregi sau zdrobite.
Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure
Pofta buna!