Ingheţată cu gem de vişine
PrinteazaIngheţată cu gem de vişine
- 1 litru apă minerală
- 1 ou
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- sare
- 20 linguri făină integrală
- ulei pentru prăjit
Pentru umplutură:
- dulceaţă de vişine
Mod de preparare:
Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea. Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se încorporează făina pusă treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Rezultă o compoziţie omogenă. într-o tigaie unsă cu ulei şi încinsă bine se toarnă din compoziţie cu un polonic. Clătitele se coc pe ambele părţi.
După ce toate clătitele au fost coapte, se pune pe fiecare o linguriţă de gem şi se rulează. Se servesc calde. Se pot umple cu oricare alt gem de fructe.
Poftă bună!