Ingheţată cu gem de vişine

Printeaza

Ingheţată cu gem de vişine

Ingrediente:Ingheţată cu gem de vişine

  • 1 litru apă minerală
  • 1 ou
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • sare
  • 20 linguri făină integrală
  • ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • dulceaţă de vişine

 

Mod de preparare:

Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea. Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se încorporează făina pusă treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Rezultă o compoziţie omogenă. într-o tigaie unsă cu ulei şi încinsă bine se toarnă din compoziţie cu un polonic. Clătitele se coc pe ambele părţi.

După ce toate clătitele au fost coapte, se pune pe fiecare o linguriţă de gem şi se rulează. Se servesc calde. Se pot umple cu oricare alt gem de fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.