Ingheţată cu lapte si vişine
PrinteazaO reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar tos.
- 1,5 kg vişine
- 750 ml lapte
- 300 g zahăr tos
Mod de preparare:
Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii vişinelor sau îi pui într-o pungă de plastic gros şi îi zdrobeşti cu ciocanul.
Fierbi pentru 10 minute laptele, sâmburii şi zahărul, amestecând continuu, lei vasul de pe foc, strecori laptele şi îl laşi să se răcească.
Amesteci laptele cu piureul de fructe. Pui crema într-un vas, pe care îl introduci în congelator pentru minimum 3 ore. în prima oră de congelare, amesteci crema de două ori, la interval de 30 de minute.
Serveşti îngheţata decorată cu vişine proaspete.
Ingheţată cu lapte si vişine
Poftă bună!