Inghetata cu lapte

Printeaza

Inghetata cu lapte din: faina, amidon, oua, zahar, lapte, unt, scortisoara.

Ingrediente:Inghetata_cu_lapte

  • 30 g făină pentru prăjituri
  • 30 g amidon
  • 2 ouă, separate
  • 65 g zahăr
  • 1 I lapte
  • 25 g unt
  • 10 g scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Amestecă făina, amidonul şi gălbenuşurile. Adaugă zahărul şi mixează foarte bine. Intr-o cratiţă, încălzeşte laptele şi untul până când dă în fiert.

Toarnă laptele în bolul cu făină, amestecând continuu. Toarnă compoziţia înapoi în cratiţă şi amestecă pe foc mic până când aceasta s-a îngroşat, aproximativ 8-10 minute.

Presară scorţişoara şi apoi transferă amestecul într-un bol de sticlă. Acoperă cu folie şi lasă să se răcească.

Amestecă compoziţia rece cu un blender până devine moale, apoi adaugă albuşurile bătute spumă. Omogenizează.

Congelează într-o maşină de îngheţată sau în congelator, amestecând la fiecare 10 minute, până obţii îngheţata.

Inghetata cu lapte

Inghetata_cu_lapte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.