Inghetata cu lapte
PrinteazaInghetata cu lapte din: faina, amidon, oua, zahar, lapte, unt, scortisoara.
- 30 g făină pentru prăjituri
- 30 g amidon
- 2 ouă, separate
- 65 g zahăr
- 1 I lapte
- 25 g unt
- 10 g scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Amestecă făina, amidonul şi gălbenuşurile. Adaugă zahărul şi mixează foarte bine. Intr-o cratiţă, încălzeşte laptele şi untul până când dă în fiert.
Toarnă laptele în bolul cu făină, amestecând continuu. Toarnă compoziţia înapoi în cratiţă şi amestecă pe foc mic până când aceasta s-a îngroşat, aproximativ 8-10 minute.
Presară scorţişoara şi apoi transferă amestecul într-un bol de sticlă. Acoperă cu folie şi lasă să se răcească.
Amestecă compoziţia rece cu un blender până devine moale, apoi adaugă albuşurile bătute spumă. Omogenizează.
Congelează într-o maşină de îngheţată sau în congelator, amestecând la fiecare 10 minute, până obţii îngheţata.
Inghetata cu lapte
Pofta buna!