Ingheţată cu morcovi si stafide
PrinteazaIngheţată cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala, ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.
Ingrediente:
- 400 g morcovi tineri
- 200 g mascarpone
- 2 linguri stafide sau merisoare confiate
- 1 portocala
- 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
- 1 praf nucoara
- 100 ml lapte condensat indulcit
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
Mod de preparare:
Pui stafidele să se înmoaie în zeama de portocală, completând cu apă cât să le acopere.
Cureţi morcovii, îi tai în rondele groase şi îi pui la fiert pentru 10 minute, în puţină apă. Scurgi morcovii fierţi şi îi laşi să se răcească.
Ii mixezi în blender împreună cu laptele condensat, mascarpone şi aromele, până obţii o pastă omogenă în care încorporezi fructele deshidratate.
Torni compoziţia într-o caserolă de plastic, pe care o acoperi cu folie sau cu propriul capac şi o păstrezi în congelator 3 ore.
Ingheţată cu morcovi si stafide
Pofta buna!
O sa incerc inghetta de morcovi