Ingheţată cu morcovi si stafide

Printeaza

Ingheţată cu morcovi si stafide din: morcovi, mascarpone, stafide, portocala, ghimbir, nucsoara, lapte condensat, zahar vanilinat, coaja de portocala.

 

Ingrediente:

  • 400 g morcovi tineri
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri stafide sau merisoare confiate
  • 1 portocala
  • 1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
  • 1 praf nucoara
  • 100 ml lapte condensat indulcit
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

 

Mod de preparare:

Pui stafidele să se înmoaie în zeama de por­tocală, completând cu apă cât să le acopere.

Cureţi morcovii, îi tai în rondele groase şi îi pui la fiert pentru 10 minute, în puţină apă. Scurgi morco­vii fierţi şi îi laşi să se răcească.

Ii mixezi în blender împreună cu laptele con­densat, mascarpone şi aromele, până obţii o pastă omogenă în care încorpo­rezi fructele deshidratate.

Torni compoziţia într-o caserolă de plastic, pe care o acoperi cu folie sau cu propriul capac şi o păs­trezi în congelator 3 ore.

 

Ingheţată cu morcovi si stafide

Inghetata_cu_morcovi_si_stafide

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc inghetta de morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.