Inghetata cu petale de trandafiri
PrinteazaInghetata cu petale de trandafiri din: lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, petale de trandafir, frisca, siropd e zmeura, ulei eteric de trandafir, petale de trandafir.
- 100 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 3 galbenusuri
- 70 g zahar
- 4 petale de trandafir
- 500 ml frisca
- 100 ml sirop de zmeura
- 2 picaturi de ulei eteric de trandafir
- petale de trandafir glasate
Mod de preparare:
Se dau in fiert 100 ml lapte cu miezul de la o pastaie de vanilie. Separat se amesteca 3 galbenusuri cu 70 g zahar. Se adauga laptele cu vanilie si se bate la bain marie. Se scoate si se amesteca pana se raceste.
Se toaca 4 petale de trandafir si se amesteca impreuna cu 500 ml frisca, 100 ml sirop de zmeura, 2 picaturi de ulei eteric de trandafir.
Se da la congelator 3 ore, amestecandu-se des, pentru a nu se forma ace de gheata. Se decoreaza cu petale de trandafir glasate.
Inghetata cu petale de trandafiri
Pofta buna!