Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos
PrinteazaIngheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos
- 8 ouă
- 16 linguri zahăr,
- 1/2 kg frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
- nucă de cocos
- 1/2 kg piersici
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile şi piureul de piersici (din piersici fierte şi pasate).
Impărţi în două compoziţia bine omogenizată: într-o jumătate adaugi zahărul vanilat, iar în cealaltă jumătate nuca de cocos. Dacă foloseşti cacao, mai adaugi în jumătate de compoziţie 4 linguri de zahăr, să nu fie amară, iar dacă foloseşti fructe trebuie să le storci bine, deoarece zeama lor va subţia compoziţia.
Pui câteva linguri din ambele compoziţii în fiecare cupă sau în pahare de unică folosinţă şi le dai la congelator.
Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos
Pofta buna!