Inghetata cu stafide
PrinteazaInghetata cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars.
- 80 g stafide
- 70 ml vin dulce
- 400 ml lapte
- sare
- 4 galbenusuri
- 130 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 lingura zahar pudra
- 200 ml frisca batuta
- 2 lingurite zahar ars
Mod de preparare:
Stafidele se amesteca impreuna cu 3 linguri de vin si se lasa peste noapte. Se da in fiert laptele cu 1 praf de sare. Se bat galbenusurile cu zahar, zahar vanilinat si zahar pudra.
Se inglobeaza treptat laptele si se bate in bain marie. Se adauga restul de vin si apoi vasul se plonjeaza intr-o baie rece; se amesteca pana se raceste.
Se da la rece 60 de minute. Se inglobeaza frisca, stafidele si zaharul ars. Se intoduce la congelator 6 ore.
Se iau cu o lingura speciala 3 bile de inghetata si se serves in boluri; se presara deasupra zahar ars si se orneaza cu menta.
Inghetata cu stafide
Pofta buna!