Inghetata cu trei arome
PrinteazaInghetata cu trei arome din: albusuri, praf de frisca, lapte dulce, pulbere de cacao, capsuni, banana, zahar vanilinat, ciocolata, lapte.
- 3 albusuri
- 2 plicuri praf de frisca
- 1/2 pahar zahar
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 2 linguri pulbere de cacao neagra
- 200 g capsuni
- 1 banana bine coapta
- 1 plic zahar vanilinat
pentru topping:
- 100 g ciocolata fara crema
- 3-4 linguri lapte
Mod de preparare:
Speli capsunile, le cureti si faci din ele un piure. Intr-un alt vas, faci un piure din banana. Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana se dizolva.
Intr-un bol, bpti praful de frisca impreuna cu lap- tele rece si zaharul vanilinat. Incorporezi delicat spuma de albusuri si amesteci de jos in sus. imparti compozitia in trei vase, in primul vas adaugi piureul de capsuni, in al doilea pe cel de banane, iar in al treilea pui praful de cacao.
Congelezi inghetata in vase de plastic cu capac, pentru cel putin 5 ore. Inainte de servire, pregatesti sosul de ciocolata. Topesti ciocolata la bain-marie, in lapte. Pui in fiecare bol cate 1 cupa de inghetata din fiecare fel si torni deasupra topping de ciocolata. Decorezi cu fructe de sezon.
Inghetata cu trei arome
Pofta buna!