Inghetata de afine cu frisca
PrinteazaInghetata de afine cu frisca din: afine, smantana, zahar, frisca, lapte condensat.
- un kg afine proaspete
- 400 g smantana
- 375 g zahar
- 200 ml frisca lichida
- 300 ml lapte condensat
Mod de preparare:
Afinele şi zahărul se pun într-un vas cu 100 ml apă şi se fierb acoperit timp de 15 minute din momentul în care amestecul a ajuns în punctul de fierbere. Apoi, amestecul se mixează şi se strecoară.
Se bate frişca lichidă, se amestecă bine cu smântână, apoi se încorporează şi laptele condensat. Se toarnă compoziţia într-o caserolă, iar pe deasupra se toarnă siropul de afine.
Cu o furculiţă se amestecă uşor în compoziţie, să se obţină efectul de marmorat. Se lasă la congelator patru ore. Se serveşte cu flori de lavandă, după gust.
Inghetata de afine cu frisca
Pofta buna!