Inghetata de banane cu miere si cocos
PrinteazaInghetata de banane cu miere si cocos din: banane, miere, lapte de cocos, suc de lamaie, zahar, ciocolata.
- 3 linguri cu miere
- 3 banane
- 1 cutie cu lapte de cocos
- 1 lingură cu suc de lămâie, proaspăt stors
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 100 g ciocolată (opţional)
Mod de preparare:
Taie bananele în rondele şi pune-le într-tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un strat. Stropeşte-le cu miere şi coace-le în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 30 de minute.
După 15 minute, întoarce-le cu o paletă.
Pune bananele şi siropul lăsat de ele într-un blender, adaugă laptele de cocos, sucul de lămâie şi zahărul vanilat şi mixează. Toarnă compoziţia obţinută într-un vas din plastic şi dă la congelator.
După 30 de minute scoate îngheţata şi amestec-o. La fel procedează de 2-3 ori.
Las-o apoi la congelator peste noapte.
Scoate îngheţata din congelator, pune-o în boluri, rade ciocolată deasupra şi serveşte.
Pofta buna!