Inghetata de banane cu nuci
PrinteazaInghetata de banane cu nuci din: nuci, zahar, banane, zeama de lamaie, frisca, albus, sos de ciocolata.
- 100 g nuci
- 300 g zahăr
- 2 banane
- 2 linguriţe zeamă lămâie
- 300 ml frişca lichidă
- 2 albuşuri
- sos de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Caramelizezi 200 g zahăr cu trei linguri de apă fără să amesteci, dar mişti cratiţa uşor să se caramelizeze uniform. Iei vasul de pe foc, adaugi nucile tăiate mărunt şi torni amestecul într-o tavă unsă sau pe un tocător.
Nivelezi şi laşi să se răceaşcă. Zdrobeşti apoi caramelul în bucăţi potrivit de mari. Faci un piure de banane cu o linguriţă de zeamă de lămâie.
Baţi albuşurile spumă cu restul de zeamă de lămâie, adaugi treptat zahărul rămas până obţii o compoziţie ca de bezea.
Incorporezi încet frişca bătută, piureul de banane şi caramelul. Torni compoziţia în căni de sticlă şi laşi la congelator peste noapte.
Când serveşti, ornezi cu bucăţele de nucă şi cu sos de ciocolată.
Inghetata de banane cu nuci
Pofta buna!