Inghetata de banane cu nuci

Printeaza

Inghetata de banane cu nuci din: nuci, zahar, banane, zeama de lamaie, frisca, albus, sos de ciocolata.

Ingrediente:Inghetata_de_banane_cu_nuci

  • 100 g nuci
  •  300 g zahăr
  • 2 banane
  •  2 linguriţe zeamă lămâie
  •  300 ml frişca lichidă
  •  2 albuşuri
  •  sos de ciocolată pentru decor

 

Mod de preparare:

Caramelizezi 200 g zahăr cu trei linguri de apă fără să amesteci, dar mişti cratiţa uşor să se caramelizeze uniform. Iei vasul de pe foc, adaugi nucile tăiate mărunt şi torni amestecul într-o tavă unsă sau pe un tocător.

Nivelezi şi laşi să se răceaşcă. Zdrobeşti apoi caramelul în bucăţi potrivit de mari. Faci un piure de banane cu o linguriţă de zeamă de lămâie.

Baţi albuşurile spumă cu restul de zeamă de lămâie, adaugi treptat zahărul rămas până obţii o compoziţie ca de bezea.

Incorporezi încet frişca bătută, piureul de banane şi caramelul. Torni compoziţia în căni de sticlă şi laşi la congelator peste noapte.

Când serveşti, ornezi cu bucăţele de nucă şi cu sos de ciocolată.

Inghetata de banane cu nuci

Inghetata_de_banane_cu_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.