Îngheţată de caise cu mascarpone
PrinteazaO reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone.
- 500 g caise coapte
- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 400 g mascarpone
Mod de preparare:
Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle cu zahărul si laptele până când se îngroasă crema. Stingeţi focul si încorporaţi zahărul vanilinat, apoi lăsaţi compoziţia să se răcească.
Între timp, alegeţi fructe bine coapte, pe care le curăţaţi de coajă si sâmburi si le pasaţi până obţineţi un piure. În crema răcită, încorporaţi treptat mascarpone si piureul de caise, amestecând cu telul.
Turnaţi amestecul într-un vas de plastic, îl acoperiţi cu folie de plastic și îl introduceţi în congelator pentru 4 ore. Serviţi îngheţata fie în cornete, fie în cupe, decorată cu fructe.
Pofta buna!