Inghetata de casa cu menta
PrinteazaInghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata.
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 120 g zahăr pudră
- 10 crenguţe de mentă
- 100 g ciocolată neagră
- câteva picături esenţă de vanilie
- câteva picături colorant verde
Mod de preparare:
Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, se pune menta şi se opreşte focul. Se lasă 30 de minute să se infuzeze menta. Se scoate apoi menta şi se pune laptele pe foc din nou.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc, se adaugă laptele amestecând rapid.
Se pune laptele cu ouă pe foc şi se lasă să se îngroaşe amestecând. Se trage din nou de pe foc, se lasă la răcit.
Se pune ciocolata ruptă, tăiată sau trecută prin râzătoare, colorantul şi se dă le congelator pentru 4 ore. La fiecare 30 de minute, se scoate şi se amestecă.
Pofta buna!