Inghetata de casa de zahar ars
PrinteazaInghetata de zahar ars
- 1 1 lapte
- 300 g zahăr
- 8 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos.
Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc.
Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu puţină apă şi îl lăsăm pînă capătă culoarea caramel. Luăm zahărul ars de la foc, turnăm două linguri de apă caldă şi amestecăm bine.
Punem crăticioara din nou la foc să clocotească, apoi turnăm siropul încet în compoziţie, amestecînd mereu (tot pe baia de apă) pînă se leagă crema.
Cand crema este gata, o luăm de la foc şi amestecăm mai departe.
Vărsăm apa fierbinte din baia de apă şi turnăm altă apă rece.
Cînd se răceşte crema, o strecurăm în şerbetieră. Procedăm apoi ca la celelalte îngheţate.
Pofta buna!