Inghetata de ciocolata

Printeaza

Inghetata de ciocolata

 

Ingrediente:Inghetata de ciocolata

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 125 g ciocolată sau 50 g cacao
  • vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată bucăţi mici, cu puţină apă.

Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu ouăle. Se face ca şi îngheţata de vanilie.

Ciocolata poate fi înlocuită cu 50 g cacao care se freacă cu puţină apă şi se amestecă cu laptele.

Când îngheţata este aproape gata, se poate adăuga, odată cu frişca bătută , şi puţină ciocolată sfărâmată nu prea mărunt.

Se învârteşte până se întăreşte cât trebuie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.