Inghetata de cirese
PrinteazaInghetata de cirese din: frisca, zahar, branza, cirese.
- 250 ml frişcă lichidă
- 200 g zahăr pudră
- 500 g brânză de vaci
- 2 pachete zahăr vânilat
- 300 g cireşe
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, încălzeşti puţin frişca, o laşi la răcorit, după care adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi mixezi până se răceşte compoziţia.
Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe baie de aburi, 5 minute, apoi dai vasul deoparte şi amesteci până se îngroaşă.
Mixezi brânza de vad cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi treptat smântână şi, la final, albuşurile bătute spumă.
Intinzi pe o tavă o folie de plastic, torni peste ea o parte din compoziţie, acoperi cu jumătate din cireşele spălate, pui din amestec, dreşe şi ultima parte de compoziţie, apoi netezeşti.
Dai totul la rece cel puţin 5 ore, până se întăreşte.
Pofta buna!