Inghetata de cirese

Printeaza

Inghetata de cirese din: frisca, zahar, branza, cirese.

Ingrediente:Inghetata de cirese

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 200 g zahăr pudră
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 pachete zahăr vânilat
  • 300 g cireşe

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri, încălzeşti puţin frişca, o laşi la răcorit, după care adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi mixezi până se răceşte compoziţia.

Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe baie de aburi, 5 minute, apoi dai vasul deoparte şi amesteci până se îngroaşă.

Mixezi brânza de vad cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi treptat smântână şi, la final, albuşurile bătute spumă.

Intinzi pe o tavă o folie de plastic, torni peste ea o parte din compoziţie, acoperi cu jumătate din cireşele spălate, pui din amestec, dreşe şi ultima parte de compoziţie, apoi netezeşti.

Dai totul la rece cel puţin 5 ore, până se întăreşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.