Inghetata de fistic cu migdale

Printeaza

Inghetata de fistic cu migdale din: oua, zahar, lapte, smantana, pasta de fistic, fistic, migdale, zahar pudra, ulei de migdale.

Inghetata_de_fistic_cu_migdale

Ingrediente pentru îngheţată:

  • 5 gălbenuşuri
  • 90 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri cu vârf (80 g) pasta de fistic

Ingrediente pentru pasta de fistic:

  • 125 g fistic
  • 75 g migdale
  • 35 g zahăr pudră
  • 75 ml ulei de migdale

 

Mod de preparare:

Pentru pasta fistic, migdalele si fisticul se prăjesc separat la cuptor 15 minute. Se lasă la răcit, se macină, se adaugă zahărul si se amestecă. Se adaugă uleiul si se amestecă energic până ce se obţine o pastă omogenă.

Pentru îngheţată, se freacă gălbenuşu­rile cu zahărul, iar laptele si smântână se pun pe foc, fără a le da în fiert. Se toarnă lapte peste crema de gălbe­nuş, se repune pe foc şi se lasă până ce devine o crema groasă.

Se adaugă pasta de fistic în crema fiartă, se amestecă bine şi, după completa răcire, se dă la congelator de pe o zi pe alta.

Inghetata de fistic cu migdale

Inghetata_de_fistic_cu_migdale

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de o inghetata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.