Inghetata de fistic cu migdale
PrinteazaInghetata de fistic cu migdale din: oua, zahar, lapte, smantana, pasta de fistic, fistic, migdale, zahar pudra, ulei de migdale.
Ingrediente pentru îngheţată:
- 5 gălbenuşuri
- 90 g zahăr
- 300 ml lapte
- 200 ml smântână
- 2 linguri cu vârf (80 g) pasta de fistic
Ingrediente pentru pasta de fistic:
- 125 g fistic
- 75 g migdale
- 35 g zahăr pudră
- 75 ml ulei de migdale
Mod de preparare:
Pentru pasta fistic, migdalele si fisticul se prăjesc separat la cuptor 15 minute. Se lasă la răcit, se macină, se adaugă zahărul si se amestecă. Se adaugă uleiul si se amestecă energic până ce se obţine o pastă omogenă.
Pentru îngheţată, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, iar laptele si smântână se pun pe foc, fără a le da în fiert. Se toarnă lapte peste crema de gălbenuş, se repune pe foc şi se lasă până ce devine o crema groasă.
Se adaugă pasta de fistic în crema fiartă, se amestecă bine şi, după completa răcire, se dă la congelator de pe o zi pe alta.
Inghetata de fistic cu migdale
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o inghetata 🙂