Inghetata de fragi

Printeaza

Inghetata de fragi 

Ingrediente:Inghetata de fragi

  • 500 g fragi aleşi
  • 300 g zahăr
  • 3 dl apă
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri frişcă bătută (facultativ)

 

 

Mod de preparare:

Se spală fragii şi se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obţină 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahăr cu apă, care se fierbe două minute pe foc iute.

Se amestecă cu fragii, fără să se mai ţină pe foc, şi după ce s-a răcorit, se adaugă, după dorinţă, zeama de la o lămâie şi puţină frişcă bătută.

Aceasta se combină foarte bine cu aroma fragilor, dând îngheţatei un gust plăcut.

Se toarnă compoziţia în şerbetieră şi se îngheaţă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa inghetata de fragi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.