Inghetata de ghimbir
PrinteazaInghetata de ghimbir din: galbenus, apa, zahar, frisca, ghimbir, whisky sau coniac.
- 4 gălbenuşuri
- 125g zahăr praf
- 120 ml apă
- 1300 ml frişca
- 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr
- 3 linguri de whisky sau coniac
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă.
Se pune vasul la bain-marie şi se fierbe, amestecând încontinuu, până când compoziţia se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc şi se continuă amestecarea încă 10 minute.
Se lasă apoi să se răcească. Se amestecă frişca şi feliuţele de ghimbir stropite cu whisky sau coniac şi se toarnă în compoziţia răcită.
Se amestecă bine pentru omogenizare şi se pune la congelat pentru cel puţin 4 ore.
Se amestecă din când în câpd, să nu se formeze ace de gheaţă.
Pofta buna!