Inghetata de hibiscus
PrinteazaInghetata de hibiscus din: flori de hibiscus, apa, frisca, revent.
- flori de hibiscus
- 200 ml apa
- 250 g tije de revent
- 500 ml frisca
Mod de preparare:
Se aşază o mână de flori de hibiscus uscate în 200 ml apă; se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul, se acoperă vasul şi se lasă 10-15 minute la infuzat.
Se pun într-o crăticioară 250 g tije de revent tăiate cubuleţe; peste ele se scurge apa de pe florile de hibiscus. Se adaugă 2-3 linguri zahăr în compoziţia de revent şi se fierb câteva minute, până se înmoaie tijele.
Se pasează, se lasă să se răcească şi se înglobează 500 ml frişcă bătută. Se dă la congelator câteva ore sau se pune în maşina de îngheţată.
Pofta buna!