Ingheţată de iaurt cu ceai verde
PrinteazaIngheţată de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si seminte de susan prajite.
- 1 kg iaurt grecesc
- 20 g de zahar
- 2 linguri pudra de ceai verde
- 200 g de zahar
- 4 linguri seminte de susan prajite
Mod de preparare:
Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu pudra de matcha, până când se dizolvă zahărul. Acoperă cu folie alimentară şi dă la rece timp de 1 oră, până când amestecul devine foarte rece. Apoi, toarnă compoziţia în maşina pentru îngheţată şi urmează instrucţiunile acesteia. Transferă într-un recipient şi dă la congelator timp de 4-5 ore, până se întăreşte.
Dacă nu ai maşină pentru îngheţată, dă compoziţia la congelator şi amestecă în ea la fiecare 20 de minute pentru a evita formarea acelor de gheaţă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Topeşte zahărul într-o crăticioară, fără să amesteci, si lasă-l să bolborosească timp de 5 minute, până devine auriu. Adaugă seminţele de susan şi amestecă timp de câteva secunde.
Toarnă compoziţia în tava pregătită şi întinde cât de bine poţi pentru a obţine un strat foarte subţire. După ce se întăreşte, rupe cranţul în bucăţi. Scoate îngheţata din congelator cu 1 oră înainte de servire. Serveşte-o în boluri mici cu cranţul de susan.
Ingheţată de iaurt cu ceai verde
Pofta buna!