Ingheţată de iaurt cu ceai verde

Printeaza

Ingheţată de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si seminte de susan prajite.

Ingrediente:Inghetata_de_iaurt_cu_ceai_verde

  • 1 kg iaurt grecesc
  • 20 g de zahar
  • 2 linguri pudra de ceai verde
  • 200 g de zahar
  • 4 linguri seminte de susan prajite

 

Mod de preparare:

Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu pudra de matcha, până când se dizolvă zahărul. Acoperă cu folie alimentară şi dă la rece timp de 1 oră, până când amestecul devine foarte rece. Apoi, toarnă compoziţia în maşina pentru îngheţată şi urmează instrucţiunile acesteia. Transferă într-un recipient şi dă la congelator timp de 4-5 ore, până se întăreşte.

Dacă nu ai maşină pentru îngheţată, dă compoziţia la congelator şi amestecă în ea la fiecare 20 de minute pentru a evita formarea acelor de gheaţă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Topeşte zahărul într-o crăticioară, fără să amesteci, si lasă-l să bolborosească timp de 5 minute, până devine auriu. Adaugă seminţele de susan şi amestecă timp de câteva secunde.

Toarnă compoziţia în tava pregătită şi întinde cât de bine poţi pentru a obţine un strat foarte subţire. După ce se întăreşte, rupe cranţul în bucăţi. Scoate îngheţata din congelator cu 1 oră înainte de servire. Serveşte-o în boluri mici cu cranţul de susan.

Ingheţată de iaurt cu ceai verde

Inghetata_de_iaurt_cu_ceai_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.