Inghetata de lamaie

Printeaza

Inghetata de lamaieInghetata de lamaie

Ingrediente:

  • 2 pahare lapte
  • 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie
  • 5 linguri (pline) zahăr tos
  • 1/2 pa­har apă

 

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul.

Punem laptele să se răcorească în casă, apoi îl ducem la rece, unde se răceşte complet.

Strecurăm zeama ae lămîie printr-un tifon şi o lăsăm la o parte. Aducem lap­tele cu zahăr de la rece şi îl turnăm în şerbetieră printr-o strecurătoare deasă. Acoperim cu hîrtie pergament şi punem capacul. Aşezăm gheaţa şi învîr­tim manivela pînă cînd laptele este îngheţat.

Atunci ridicăm capacul, ameste­căm cu lopăţică şi turnăm mai mult de 1/2 din zeama de lămîie, închidem şerbe­tieră şi învîrtim din nou, scurgînd apa şi adăugind gheaţă şi sare.

Apoi ridicăm din nou capacul şi gustăm îngheţata, po­trivind lămîia după gust.

Cînd îngheţata este aproape gata, scoa­tem paletele, curăţăm cu lopăţică înghe­ţata de pe ele, le punem pe o farfurie şi acoperim şerbetieră. învîrtim manivela 5-10 minute.

După aceea deschidem .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.