Inghetata de lamaie
PrinteazaIngrediente:
- 2 pahare lapte
- 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie
- 5 linguri (pline) zahăr tos
- 1/2 pahar apă
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul.
Punem laptele să se răcorească în casă, apoi îl ducem la rece, unde se răceşte complet.
Strecurăm zeama ae lămîie printr-un tifon şi o lăsăm la o parte. Aducem laptele cu zahăr de la rece şi îl turnăm în şerbetieră printr-o strecurătoare deasă. Acoperim cu hîrtie pergament şi punem capacul. Aşezăm gheaţa şi învîrtim manivela pînă cînd laptele este îngheţat.
Atunci ridicăm capacul, amestecăm cu lopăţică şi turnăm mai mult de 1/2 din zeama de lămîie, închidem şerbetieră şi învîrtim din nou, scurgînd apa şi adăugind gheaţă şi sare.
Apoi ridicăm din nou capacul şi gustăm îngheţata, potrivind lămîia după gust.
Cînd îngheţata este aproape gata, scoatem paletele, curăţăm cu lopăţică îngheţata de pe ele, le punem pe o farfurie şi acoperim şerbetieră. învîrtim manivela 5-10 minute.
După aceea deschidem .
Pofta buna!