Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din: vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral, glucoza, galbenusuri si mascarpone.
- 120ml de vin de desert
- 120g de stafide
- 90g de zahăr brun
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru ingheatata:
- 300ml de lapte integral
- 5 linguri de glucoză lichidă
- 60g de zahăr brun
- 1/2 păstaie de vanilie
- 4 gălbenuşuri
- 250g de mascarpone
Mod de preparare:
Pentru sirop, se toarnă vinul peste stafide într-un bol şi se lasă la înmuiat 2 ore. Se pun zahărul, vanilia şi 60 ml de apă într-o cratiţă şi se încălzesc uşor până când se dizolvă zahărul şi s-a format un sirop limpede.
Se măreşte focul şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă stafidele şi vinul şi se fierb 5 minute. Se lasă la răcit, apoi se acoperă şi se dă la frigider.
Pentru îngheţată, se încălzesc uşor într-o cratiţă laptele, glucoza lichidă, zahărul şi vanilia. Se creşte gradat intensitatea focului, se amestecă să se dizolve zahărul, până când compoziţia începe să fiarbă, apoi se ia de pe foc.
Se pun gălbenuşurile într-un castron mare şi se toarnă peste ele laptele fierbinte, amestecând constant, se adaugă amestecând mascarponele. Se strecoară printr-o sită fină, se dă la frigider 1 oră, apoi se amestecă cu ajutorul unei maşini de îngheţată, potrivit instrucţiunilor producătorului, până când este uşor îngheţată.
Se iau două treimi de stafide din sirop şi se lasă deoparte. Se transferă îngheţata într-un vas de plastic cu capac şi se încorporează cu grijă stafidele scurse împreună cu 2 linguri de sirop. Se dă la congelator cel puţin 2 ore. înainte de a servi, se pun cu o lingură siropul şi stafidele rămase peste fiecare porţie.
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide
Pofta buna!