Inghetata de mure cu iaurt
PrinteazaInghetata de mure cu iaurt din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat.
- 125 g mure
- 40 g zahar
- 1 ou
- 75 g crema de iaurt
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Se curăţă murele, se spală si se pasează împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină.
Cu ajutorul mixerului, se bate oul cu zahăr vanilinat şi cu restul de zahăr. Se adaugă pe rând câte o lingură de piureu de mure şi o lingură de cremă de iaurt.
Compoziţia se toarnă în 6 forme de îngheţată şi se fixează în fiecare câte o tijă de lemn. Formele se introduc în congelator pentru cel puţin 6 ore.
Inainte de servire, formele se plonjează puţin în apă fierbinte, pentru ca îngheţata să se desprindă de margini.
Pofta buna!