Inghetata de pepene galben cu coniac

Printeaza

Inghetata de pepene galben cu coniac din: pepene galben, oua, lapte, frisca, coniac, zahar vanilat, zahar.

Inghetata_de_pepene_galben_cu_coniac

Ingrediente:

  • zeama şi miezul de la un pepene galben de 1 kg
  • 5 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte
  • 200 g frişcă
  • 3 linguri coniac
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 200 g zahăr

Mod de preparare:

Se taie pepenele în jumătăţi, se scot seminţele, iar miezul se taie în felii subţiri. Se pun într-un castron şi se pudrează cu zahăr vanilat. Din gălbenuşuri, zahăr şi lapte se face o com­poziţie, care se fierbe la bain-marie până începe să se îngroaşe.

Se dă vasul la o parte şi se lasă compoziţia să se răcească. Se adaugă apoi coniacul, miezul de pepene trecut prin sită împreună cu siropul lăsat. Se pune compoziţia în forme şi se dă la congelator să îngheţe.

Inghetata de pepene galben cu coniac

Inghetata_de_pepene_galben_cu_coniac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.