Inghetata de pepene galben cu coniac
PrinteazaInghetata de pepene galben cu coniac din: pepene galben, oua, lapte, frisca, coniac, zahar vanilat, zahar.
Ingrediente:
- zeama şi miezul de la un pepene galben de 1 kg
- 5 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 200 g frişcă
- 3 linguri coniac
- 2 pacheţele zahăr vanilat
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Se taie pepenele în jumătăţi, se scot seminţele, iar miezul se taie în felii subţiri. Se pun într-un castron şi se pudrează cu zahăr vanilat. Din gălbenuşuri, zahăr şi lapte se face o compoziţie, care se fierbe la bain-marie până începe să se îngroaşe.
Se dă vasul la o parte şi se lasă compoziţia să se răcească. Se adaugă apoi coniacul, miezul de pepene trecut prin sită împreună cu siropul lăsat. Se pune compoziţia în forme şi se dă la congelator să îngheţe.
Inghetata de pepene galben cu coniac
Pofta buna!