Îngheţată de piersici cu iaurt
PrinteazaO reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata.
- 800 g compot de piersici
- 200 g zahăr
- 1/4 l iaurt
- 1 lămâie
- 100 ml frişcă
- dulceaţă
Mod de preparare:
Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros. Daţi deoparte să se răcească, apoi adaugaţi iaurtul şi sucul de la lămâie. Puneţi jumătate din piersici în mixer şi le faceţi piure.
Piersicile rămase le tăiaţi bucăţi mici şi, împreună cu piureul, le adăugaţi în siropul făcut. Turnaţi compoziţia în boluri mici şi o daţi la congelator timp de 2 – 3 ore.
După acest timp, scoateţi îngheţata, puneţi frişca şi adaugaţi fructe din dulceaţă. Puneţi înapoi în congelator pentru încă 1/2 oră.
Îngheţată de piersici cu iaurt
Pofta buna!
Vreauuuuuuu si eu inghetata de piersici