Inghetata de sfecla rosie si portocala
PrinteazaInghetata de sfecla rosie si portocala din: sfecla rosie, portocale, smantana, iaurt, zahar tos.
- 4 bucati sfecla rosie medie
- 2 portocale medii
- 200 ml smantana
- 200 ml iaurt
- 1/3-1/2 cana zahar tos
Mod de preparare:
Speli bine sfecla cu apă rece, tai codiţele şi cotoarele, lăsând 1,5 «ern de la baza sfeclei şi împachetezi etanş în două straturi de folie do aluminiu. Aşezi sfecla într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi o coci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 1 ora, pana devine foarte frageda si zemoasa.
Indepartezi folia de aliminiu si lasi sfecla sa se raceasca. Dupa ce s-a racit suficient, cureti pielea, tai cubulete si le pasezi in blender. Speli bine portocala cu apa rece, o cureti de coaja, elimini partea alba a cocii, introduci coaja in blender, apoi zeama de la cele 2 portocale si le pasezi.
Adaugi smantana, iaurtul si zaharul tos si amesteci bine, pana la omogenizare completa. Treci compozitia printr-o sita fina, o pui intr-un bol, o acoperi cu un capac si o dai la congelator pentru cateva orez, pana ingheta.
Inghetata de sfecla rosie si portocala
Pofta buna!