Inghetata de vanilie cu flori de salcam
PrinteazaInghetata de vanilie cu flori de salcam din: oua, lapte, smantana, flori de salcam, vanilie, miere.
- 6 gălbenuşuri
- 300 ml lapte 3,5%
- 300 ml smântână dulce
- 10-15 inflorescenţe de salcâm
- 1 păstaie de vanilie
- 2-3 linguri miere (opţional)
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de pregătirea propriu-zisă a îngheţatei, se încălzeşte laptele într-o crăticioară. Se lasă la răcit (cât să poţi băga degetul în el fără să te frigi). Se desprind florile de pe 5-6 inflorescenţe, se pun în lapte şi se acoperă.
Se lasă la infuzat, în frigider, peste noapte.
Dimineaţa se scoate vasul din frigider, se adaugă smântână. Se pune pe foc şi se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc.
Separat, în alt vas, se pungălbenuşurile şi mierea. Se bat spumă cu un tel. Se pune o sită deasă deasupra vasului. Din amestecul de lapte şi smântână se toarnă 2 linguri peste gălbenuşurile bătute.
Se amestecă, se mai toarnă puţin şi, când tot amestecul este călduţ, se toarnă şi restul. Se desface păstaia de vanilie, se pun seminţele în cremă şi se pune totul la bain-marie.
Se amestecă timp de maximum 5 minute.
Se trece totul printr-o sită (din nou), se pun florile de pe încă 5-6 inflorescenţe, se lasă la răcit în baie de apă rece şi apoi la frigider pentru vreo 2 ore.
Când este rece, se scoate de la frigider, se pun şi florile de pe ultimele inflorescenţe rămase, se amestecă şi se toarnă compoziţia în vase de plastic, care se pun în congelator 5-6 ore.
Pofta buna!