Inghetata de vanilie (varianta)
PrinteazaInghetata de vanilie
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- vanilie
- 1 l lapte
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia.
Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu.
Se strecoară pnntr-o sită deasă. Se pune cratiţa cu compoziţia pe foc potrivit, amestecând până se îngroaşă, astfel încât scoţând lingura, pe ea să rămână un strat subţire de cremă.
Se dă la o parte, amestecând din când în când până se răcoreşte, se toarnă în şerbetieră şi se îngheaţă.
După dorinţă, cînd este aproape gata, se adaugă 2-3 linguri de frişcă bătută, şi se mai învârteşte până se întăreşte complet.
Pofta buna!