Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie

Printeaza

Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de lamaie si caise.

Ingrediente:

  • 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai gras
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie, taiat in doua
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 400 g caise fara samburi

 

Mod de preparare:

Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie: Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si cu vanilia. Lasati-l apoi, acoperit, la racit, frecati galbenusurile cu 2 linguri zahar si turnati treptat peste ele laptele strecurat.

Adaugati amestecul la bain-marie, amestecand mere pentru a nu se forma cocoloase. Curatati caisele de samburi,, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-un castron.

Cand amestecul s-a ingrosat suficient, luati-l de pe foc si turnati-l fierbinte peste caise. Lasati vasul la racit, apoi puneti-l pentru cateva ore a congelator.

 

Pofta bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.