Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie
PrinteazaInghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de lamaie si caise.
Ingrediente:
- 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai gras
- 150 g zahar
- 3 oua
- 1 baton de vanilie, taiat in doua
- 1 lingura rom sau cognac
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 400 g caise fara samburi
Mod de preparare:
Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie: Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si cu vanilia. Lasati-l apoi, acoperit, la racit, frecati galbenusurile cu 2 linguri zahar si turnati treptat peste ele laptele strecurat.
Adaugati amestecul la bain-marie, amestecand mere pentru a nu se forma cocoloase. Curatati caisele de samburi,, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-un castron.
Cand amestecul s-a ingrosat suficient, luati-l de pe foc si turnati-l fierbinte peste caise. Lasati vasul la racit, apoi puneti-l pentru cateva ore a congelator.
Pofta bună!