Inghetată delicioasa cu sos
PrinteazaInghetată delicioasa cu sos din: galbenusuri, albusuri, zahar tos, cafea, smantana, boabe de cafea, miere, vin, scortisoara, cuisoare.
- 6 galbenusuri
- 3 albusuri
- 250 g zahar tos
- 200 ml cafea de buna calitate
- 500 ml smantana foarte proaspata sau caimac
- 15 boabe de cafea
sos:
- 6 linguri miere de albine
- 200 ml vin
- 1 lingurita scortisoara
- 2 cuisoare
Mod de preparare:
Amestecaţi gălbenuşurile cu 150g zahăr până când obţineti o compoziţie cremoasă. Adăugaţi cafeaua călduţă, treptat, în compoziţia de gălbenuşuri, bătând încontinuu cu telul. Puneţi la răcit. Bateţi albuşurile spumă cu restul de zahăr şi amestecati-le cu smântână răcită şi bătută.
Cand totul este omogenizat, turnaţi treptat în amestecul cu gălbenuşuri şi cafea. Adăugaţi boabele de cafea prăjită. Amestecaţi si puneţi compoziţia la îngheţat. De preferat sa stea cel putin 4 ore. Din oră în oră amestecaţi pentru a nu se forma ace de gheată.
Pentru sos, fierbeţi ingredientele până când se îngroaşă. Turnaţi sosul rece peste globurile de îngheţată puse în boluri.
Inghetată delicioasa cu sos
Pofta buna!