Ingheţată din ciocolată cu mentă

Printeaza

O reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte, frunze de menta, frisca si ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • 6 oua mari
  • 150 g zhar praf
  • 300 ml lapte
  • un pumn frunze de menta bine spalate
  • 150 ml frisca batuta din smantana
  • 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele

 

Mod de preparare:

Puneţi ouăle şi zahărul într-un castron şi bateţi amestecul cu mixerul până obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se topeşte. Puneţi laptele şi frişca într-un vas la bain- marie, la foc potrivit şi amestecaţi încontinuu.

Adăugaţi câte puţin din amestecul cu ouă, continuaţi să amestecaţi încontinuu până când compoziţia începe să se îngroaşe. Adăugaţi frunzele de mentă rupte în bucăţele, amestecaţi-le şi luaţi vasul de pe foc. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l la răcit cel puţin 2 ore. Strecuraţi apoi amestecul pentru a înlătura frunzele de mentă.

Adăugaţi bucăţile de ciocolată în amestecul strecurat. Puneţi amestecul în congelator. La fiecare oră scoateţi-l şi amestecaţi-l pentru a nu se forma ace de gheaţă înainte de servire cu 20 de minute, scoateţi îngheţata din congelator.

Ingheţată din ciocolată cu mentă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.