Inghetata din fructe de padure

Printeaza

Inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta.

Ingrediente:

  • un kg fructe de pădure
  • 150 g zahăr farin
  • 600 ml frişcă naturală
  • sirop de căpşune
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • zeama de la o lămâie
  • mentă

 

Mod de preparare:

Inghetata din fructe de padure:  curăţă pentru început fructele şi se spală în câteva ape. Se scot apoi pe şervet absorbant şi se scurg bine.

O parte din cantitatea de fructe se pune într-un bol şi se pasează cu blenderul, iar cealaltă parte se taie cubuleţe.

Separat, într-un bol din plastic mai înalt, se bate frişca. Spre final, se adaugă zahă­rul, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.

Se mai bate câteva minute şi se încorpo­rează fructele si piureul de fructe.

toarnă compoziţia în boluri din plastic. Se acoperă cu folie de plastic şi se congelează.

serveşte ornată cu căpşu­ne sau sirop de căpşune si mentă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place inghetata asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.