Inghetata de hibiscus din: flori de hibiscus, apa, frisca, revent. Ingrediente: flori de hibiscus 200 ml apa 250 g tije de revent 500 ml frisca Mod de preparare: Se aşază o mână de flori de hibiscus uscate în 200 ml apă; se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul, se acoperă vasul şi se […]
Ingheţată din nucă de cocos
PrinteazaIngheţată din nucă de cocos din: nuca de cocos, lapte, smantana, zahar pudra.
- 1-2 nuci de cocos (aproximativ 150 g miez de nuca de cocos)
- 200 ml lapte cald
- 300 g smantana
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Găureşti nuca de cocos în capătul în care se află trei zone cu coaja mai subţire. Faci câte 2 găuri şi scurgi apa de cocos.
Spargi în jumătate nucile de cocos şi scoţi miezul din coajă.
Pui miezul în robotul de bucătărie, împreună cu laptele si zahărul si le mixezi.
Laşi amestecul la rece pentru 1 oră, după care strecori lichidul rezultat şi îl amesteci împreună cu smântână.
Torni amestecul în maşina pentru făcut îngheţată sau îl pui în congelator pentru 4-5 ore.
In acest interval, scoţi amestecul şi îl amesteci de 2-3 ori. Pentru copii, o poţi lăsa mai cremoasă.
Când îngheţata a ajuns la consistenţa dorită, o pui în cupe şi o serveşti.
Ingheţată din nucă de cocos
Pofta buna!
Inghetata de casa cu ciocolata
Inghetata de casa cu ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua. Ingrediente: 100 g ciocolată 50 g unt 50 g zahăr 3 ouă Mod de preparare: Untul şi ciocolata ruptă bucăţi se pun la topit. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Se adaugă ciocolata topită şi se amestecă. Se bat albuşurile […]
Inghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 10 crenguţe de mentă 100 g ciocolată neagră câteva picături esenţă de vanilie câteva picături colorant verde Mod de preparare: Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, […]
Pofta buna!
Buna inghetata, as vrea si eu