Inghetata de fistic cu menta si ciocolata
PrinteazaInghetata de fistic cu menta si ciocolata din: lapte, zahar, oua, frisca lichida, pasta de fistic, esenta vanilie, colorant, fistic, apă, făină de migdale, ulei, menta, ciocolată rasa.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 linguri pastă de fistic
- esenţă vanilie
- câteva picături de colorant
Pentru pasta de fistic:
- 250 g fistic neprăjit
- 125 g zahăr
- 35 ml apă
- 60 g făină de migdale
- 1 lingură ulei
Pentru servit:
- mentă
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru pasta de fistic, fructele uscate se pun la cuptor pentru 15 minute. Apa cu zahărul se pun pe foc pentru a obţine un sirop care se toarnă fierbinte peste fisticul copt.
Se amestecă rapid si apoi fisticul cu restul ingredientelor se pun în robot si se mixează pentru a obţine pasta. Pentru îngheţată, se pun pe foc laptele $i vanilia, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul.
Se toarnă laptele peste amestecul de gălbenuşuri, se asază pe foc şi se amestecă în timp ce se adaugă pasta de fistic. Amestecul nu se fierbe.
După ce s-a obţinut o cremă groasă, se trage vasul de pe foc, se adaugă frişca u$or bătută şi colorantul.
Se amestecă bine si se dă la congelator şase ore. De trei ori, la fiecare 30 de minute, se scoate îngheţata şi se amestecă. Se serveşte cu ciocolată rasă şi mentă.
Inghetata de fistic cu menta si ciocolata
Pofta buna!