Inghetata cu frisca, zmeura si lapte
PrinteazaInghetata cu frisca, zmeura si lapte din: zmeură, smântână pentru frişcă, frişcă lichidă, oua, lapte, zhar sau fructoza.
- 800 g zmeură
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 400 ml frişcă lichidă
- 4 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 400 g zahăr sau fructoză
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul într-o crăticioară, până devin o cremă. Adaugi lapte şi omogenizezi. Pui acest vas pe foc mic şi amesteci încontinuu până se îngroaşă.
Când s-a îngroşat, o dai deoparte şi o laşi să se răcească bine. Zmeura trecută sub un jet de apă şi uscată o pasezi până devine un piure, la robot sau blender.
Baţi frişca şi smântână şi peste ele torni compoziţia de ou rece şi piureul de zmeură. Amesteci bine cu o lingură.
Pui compoziţia într-o cutie cu capac şi o dai la congelator pentru câteva ore. Dacă doreşti să nu apară seminţele de zmeură, treci piureul printr-o sită fină.
Inghetata cu frisca, zmeura si lapte
Pofta buna!