Inghetata cu frisca, zmeura si lapte

Printeaza

Inghetata cu frisca, zmeura si lapte din: zmeură, smântână pentru frişcă, frişcă lichidă, oua, lapte, zhar sau fructoza.

 

Ingrediente: Inghetata_cu_frisca_zmeura_si_lapte

  • 800 g zmeură
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte
  • 400 g zahăr sau fructoză

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul într-o crăticioară, până devin o cremă. Adaugi lapte şi omogenizezi. Pui acest vas pe foc mic şi amesteci încontinuu până se îngroaşă.

Când s-a îngroşat, o dai deoparte şi o laşi să se răceas­că bine. Zmeura trecută sub un jet de apă şi uscată o pasezi până de­vine un piure, la robot sau blender.

Baţi frişca şi smântână şi peste ele torni compoziţia de ou rece şi piureul de zmeură. Amesteci bine cu o lingură.

Pui compoziţia într-o cutie cu capac şi o dai la congelator pentru câteva ore. Dacă doreşti să nu apară seminţele de zmeură, treci piureul printr-o sită fină.

Inghetata cu frisca, zmeura si lapte

Inghetata_cu_frisca_zmeura_si_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.