Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de inghetata cu ghimbir si sos de ciocolata din: ghimbir, sirop de ghimbir, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, lapte integral, fulgi de ardei iute si zahar fin.
- 75 g ghimbir confiat, tocat fin
- 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea ghimbirului confiat intr-un pic de apa cu zahar)
- 1 litru de inghetata de vanilie, moale
pentru sosul de ciocolata cu ardei iute:
- 300 g ciocolata neagra, tocata
- 1 carf cutit de fulgi de ardei iute
- 200 ml lapte integral
- 100 g smananta pentru frisca
- 25 g zahar fin
pentru servit:
- conuri (optional)
Mod de preparare:
Se amestecă ghimbirul şi siropul cu îngheţata, apoi se dă din nou la congelator cel puţin 1 oră, ca să se întărească. Se pun ciocolata şi ardeiul iute într-un bol de dimensiuni mari.
Se aduc laptele, smântână şi zahărul la fierbere, apoi se iau de pe foc şi se toarnă peste ciocolată.
Se lasă să se odihnească 2 minute, apoi se amestecă până ce ciocolata se topeşte. Se serveşte cald cu o cupă de îngheţată.
Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute
Pofta buna!