Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de inghetata cu ghimbir si sos de ciocolata din: ghimbir, sirop de ghimbir, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, lapte integral, fulgi de ardei iute si zahar fin.

Ingrediente:Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

  • 75 g ghimbir confiat, tocat fin
  • 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea ghimbirului confiat intr-un pic de apa cu zahar)
  • 1 litru de inghetata de vanilie, moale

pentru sosul de ciocolata cu ardei iute:

  • 300 g ciocolata neagra, tocata
  • 1 carf cutit de fulgi de ardei iute
  • 200 ml lapte integral
  • 100 g smananta pentru frisca
  • 25 g zahar fin

pentru servit:

  • conuri (optional)

 

Mod de preparare:

Se amestecă ghimbirul şi siropul cu îngheţata, apoi se dă din nou la congelator cel puţin 1 oră, ca să se întărească.  Se pun ciocolata şi ardeiul iute într-un bol de dimensiuni mari.

Se aduc laptele, smântână şi zahărul la fierbere, apoi se iau de pe foc şi se toarnă peste ciocolată.

Se lasă să se odihnească 2 minute, apoi se amestecă până ce ciocolata se topeşte. Se serveşte cald cu o cupă de îngheţată.

Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.