Inghetata gustoasa de vanilie din: lapte integral, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar, frisca.
Ingrediente:
500 ml lapte integral
o pastaie de vanilie
6 gabenusuri
150 g zahar
250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se pune laptele într-o crăticioară, se adaugă seminţele păstăii de vanilie si păstaia si se, pune laptele la fiert.
Când ajunge la punctul de fierbere, se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă vanilia să se infuzeze.
Gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până ce se albesc, se toarnă puţin câte puţin laptele, se scoate păstaia, se amestecă cu telul şi se toarnă amestecul într-o crăticioară curată. Se fierbe până ce se îngroaşă.
Apoi, crema se toarnă într-un castron, se adaugă frişca şi se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să se răcească aşa.
Se pune amestecul într-o cutie de plastic şi se lasă la congelator de pe o zi pe alta. La fiecare 3 ore se scoate şi se amestecă.
Se poate servi ca garnitura la tarte cu fructe sau dupa gust.
Inghetata cu nuca de cocos si avocado din: lapte de cocos, avocado, sirop de artar, suc de limeta, coaja de limeta. Ingrediente: 1 cutie de lapte de cocos 2 avocado, decojite si fara samburi 1 ceasca sirop de artar ½ ceasca suc de limeta 1 lingura de coaja de limeta ¼ cana de apa […]
Inghetata cu aroma de scortisoara din: lapte, smantana, sare, galbenus, zahar, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 1 ceașcă lapte 2 cești smantana 1 praf sare 5 gălbenușuri de ou 3/4 cești zahar 1 lingurita vanilie 2 lingurite scorțișoară Mod de preparare: Într-o cratiță, amestecati si încălziți laptele, smântâna si sarea. Între timp, se amestecă gălbenușurile de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.