Îngheţată de iaurt cu fistic
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ingheatata de iaurt cu fistic din: zahar tos, boabe de fistic si iaurt.
- 100 g zahăr tos
- 100 g boabe de fistic ( fără coajă )
- 500 g iaurt grecesc, cu cel mai ridicat conţinut de grăsime, minus 85 g pe care le veţi folosi la budincă
Mod de preparare:
Se pun zahărul şi fisticul în robotul de bucătărie şi se amestecă până se obţin bucăţi fine. Se pune iaurtul într-un bol generos, apoi se adaugă amestecul din mixer.
Într-o primă etapă va părea gros, dar acordaţi-i aprox. 5 minute, amestecând din când în când în el, până ce zahărul se topeşte iar amestecul se subţiază.
Se răstoarnă într-un recipient şi se lasă cel puţin 6 ore sau peste noapte în congelator.
Îngheţată de iaurt cu fistic
Pofta buna!