Ingheţată de iaurt cu zmeură
PrinteazaO reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde.
- 450 g zmeura
- 4 lingura gem de zmeura fara samburi
- 2 linguri apa de trandafiri
- 500 g iaurt
- 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa gust
pentru servit (optional):
- zmeura
- frunze de menta verde
Mod de preparare:
Se pune zmeura într-o cratiţă şi se adaugă gemul. Se încălzeşte la foc mic aproximativ 5 minute sau până când zmeura se înmoaie, amestecând din când în când. Se strecoară zmeura şi siropul printr-o sită, deasupra unui castron; se aruncă seminţele. Se subţiază cu apa de trandafiri. Se adaugă iaurtul şi se amestecă până se omogenizează. Se gustă şi se îndulceşte cu zahăr.
Se toarnă amestecul într-o maşină de îngheţată şi se congelează, conform instrucţiunilor producătorului. Când amestecul este omogen şi cremos, se pune într-un recipient pentru congelator. Se ţine la congelator cel puţin 1 oră. Dacă nu există o maşină de îngheţată, se toarnă amestecul direct în recipient şi se ţine în congelator aproximativ 1 oră sau până când marginile sunt îngheţate.
Se scoate şi se amestecă bine compoziţia până se omogenizează, apoi se pune din nou în congelator. Se ţine încă 30 de minute, apoi se amestecă din nou. Se repetă această operaţiune de câteva ori, până când îngheţata de iaurt capătă o consistenţă omogenă, apoi se lasă în congelator cel puţin 1 oră.
Dacă îngheţata a stat în congelator mai mult de 1 oră, înainte de a o servi ţineţi-o la frigider 20 de minute, pentru a se înmuia puţin. Se decorează cu zmeură şi mentă, opţional.
Ingheţată de iaurt cu zmeură
Pofta buna!