Inghetata indiana cu scortisoara, anason si vanilie

Printeaza

Inghetata indiana cu scortisoara, anason si vanilie din: mălai, lapte, lapte evaporat, lapte condensat, păstăi de cardamom, scorţişoară, anason stelat, baton de vanilie, smântână, fistic.

 

Ingrediente:

  • 2 linguriţe cu mălai
  • 60 ml lapte
  • 380 g lapte evaporat
  • 385 g lapte condensat
  • 3 păstăi de cardamom, zdrobite uşor
  • 1 băţ de scorţişoară
  • 4 bucăţi de anason stelat
  • 1 baton de vanilie, tăiat pe lungime
  • 250 ml smântână
  • fistic, pentru decor

Mod de preparare:

Amestecă mălaiul cu laptele. Pune laptele evaporat într-o cratiţă, încălzeşte-I pe foc şi adaugă condimentele.

Adaugă laptele condensat, amestecul de mălai şi smântână şi fierbe la foc mic, agitând mereu, până când se îngroaşă, la cratiţa de pe foc şi lasă să se răcească 10 minute.

Scoate condimentele. Toarnă compoziţia într-un recipient de plastic sau în forme pentru îngheţate.

Lasă la congelator peste noapte. Scoate-o cu 10 minute înainte de a servi. Serveşte îngheţata cu ananas copt pe grătar sau banane coapte, decorată cu fistic.

 

Inghetata indiana cu scortisoara, anason si vanilie

Inghetata_indiana_cu_scortisoara_anason_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.