Inghetata de lamaie

Printeaza

O reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi con­duce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi de desert, îl con­sumaţi ocazional şi faceţi multă mişcare, nu veţi avea probleme.

O singură cupă din îngheţată vă oferă jumătate din întreaga cantitate de vitamina C pe care trebuie s-o ingeraţi într-o zi. Melasa, de asemenea, vă oferă vitamine si minerale pe care nu le găsiţi în zahărul alb, asa că folosiţi-o cu încredere.

Inrgediente:Inghetata de lamaie

  • 2 lămâi
  • 500 g de smântână
  • 500 g de melasă sau zahăr brun
  • coaja unui lime
  • mentă

 

Mod de preparare:

Răzuiţi coaja lămâilor şi puneţi-o deoparte. Pulpa se taie în bucăţi mici si se adaugă într-un bol de mixat. Se adaugă smântână si zahărul. Se mixează bine. La final, adăugaţi atât coaja de lămâie, cât si coaja unui lime.

Se mixează din nou şi abia acum testaţi cât este de dulce amestecul. Se pune la congelator şi se serveşte cu mentă proaspătă.

Inghetata de lamaie

Inghetata de lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.