Inghetata cu mar si mango

Printeaza

O reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul aces­tei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango.

Ingrediente:Inghetata cu mar si mango

  • iaurt gras
  • miere
  • mentă proaspătă
  • 2 fructe mari de mango
  • 1 măr
  • coaja unei lămâi

 

Mod de preparare:

Iaurtul se mixează într-un bol mare cu mierea, coaja de lă­mâie, menta pe care în prealabil o tăiaţi mărunt. Ulterior, se adaugă bucăţi dintr-un fruct de man­go. Ar fi ideal ca acesta să fie cât mai copt astfel încât, prin mixare, să devină un piure.

Aveţi încre­dere şi gustaţi fiecare etapă a pre­parării. O regulă a produselor re­frigerate spune că le trebuie mai multe substanţe dulci. Aceasta deoarece prin congelare, gustul de dulce se diminuează. Deci ori folosiţi mai multă miere, ori sirop de agave, ori melasă. Amestecul se pune la frigider, dacă vă doriţi sufle sau la congelator, dar nu mai mult de o oră.

Ulterior se ornează cu bucăţi de mango şi măr. Nu uitaţi nici de mentă. Poate cumpăraţi soiul românesc din piaţă, extrem de aromat.

Inghetata cu mar si mango

Inghetata cu mar si mango

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.