Inghetata cu mar si mango
PrinteazaO reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul acestei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango.
- iaurt gras
- miere
- mentă proaspătă
- 2 fructe mari de mango
- 1 măr
- coaja unei lămâi
Mod de preparare:
Iaurtul se mixează într-un bol mare cu mierea, coaja de lămâie, menta pe care în prealabil o tăiaţi mărunt. Ulterior, se adaugă bucăţi dintr-un fruct de mango. Ar fi ideal ca acesta să fie cât mai copt astfel încât, prin mixare, să devină un piure.
Aveţi încredere şi gustaţi fiecare etapă a preparării. O regulă a produselor refrigerate spune că le trebuie mai multe substanţe dulci. Aceasta deoarece prin congelare, gustul de dulce se diminuează. Deci ori folosiţi mai multă miere, ori sirop de agave, ori melasă. Amestecul se pune la frigider, dacă vă doriţi sufle sau la congelator, dar nu mai mult de o oră.
Ulterior se ornează cu bucăţi de mango şi măr. Nu uitaţi nici de mentă. Poate cumpăraţi soiul românesc din piaţă, extrem de aromat.
Inghetata cu mar si mango
Pofta buna!