Inghetata de casa cu menta din: oua, lapte, menta, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 10 crenguţe de mentă 100 g ciocolată neagră câteva picături esenţă de vanilie câteva picături colorant verde Mod de preparare: Laptele şi esenţa de vanilie se pun la fiert şi, când dă în clocot, […]
Inghetata de menta cu coacaze
PrinteazaInghetata de menta cu coacaze din: lapte, zahar, frisca, menta, ciocolata, coacaze.
- 250 ml lapte
- 150 g zahăr
- 500 ml frişca lichidă
- 40 g frunze de mentă
- 5 gălbenuşuri
- 100 g ciocolată de menaj amăruie
- 100 g coacăze
Mod de preparare:
Speli coacăzele şi frunzele de mentă şi le laşi la scurs. Amesteci laptele cu zahărul, menta şi jumătate din frişca lichidă şi pui la foc mic până se înfierbântă (fără să fiarbă).
Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute. Scoţi frunzele de mentă şi le presezi în strecurătoare.
Baţi restul de frişcă şi gălbenuşurile bine. Pui din nou amestecul de lapte la foc mic şi, când s-a încălzit, îl torni treptat peste gălbenuşuri.
Fierbi amestecul la foc porivit, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi să se răcească şi încorporezi frişca amestecând uşor.
Razi ciocolata şi o amesteci în compoziţia de îngheţată. Torni totul într-o caserolă din plastic şi o pui la congelator pentru minimum 6 ore.
O serveşti decorată cu coacăze şi cu frunze de mentă.
Inghetata de menta cu coacaze
Pofta buna!
poate iti place si:
Inghetata de fistic cu menta si ciocolata
Inghetata de fistic cu menta si ciocolata din: lapte, zahar, oua, frisca lichida, pasta de fistic, esenta vanilie, colorant, fistic, apă, făină de migdale, ulei, menta, ciocolată rasa. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml frişcă lichidă 2 linguri pastă de fistic esenţă vanilie câteva picături de colorant Pentru pasta de fistic: 250 g fistic […]
Pofta buna!