Inghetata de menta
PrinteazaO reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de menta si menta.
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 1 lingura faina
- 500 ml lapte
- 150 ml sirop de menta
- o mana de menta proaspata
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu gălbenuşurile, 4 linguri de zahăr şi făina şi fierbi totul pe baie de aburi, până se îngroaşă.
Baţi albuşurile cu zahărul rămas. în crema cu gălbenuşuri rece, încorporezi treptat siropul de mentă şi spuma de albuşuri.
Amesteci şi dai apoi îngheţata la congelator pentru 6 ore. în prima oră de congelare, scoţi îngheţata şi o amesteci din 15 în 15 minute, apoi o introduci din nou în congelator. Serveşti îngheţata în pahare înalte sau cupe şi decorezi cu frunze de mentă.
Inghetata de menta
Pofta buna!